Gerakan Belia Islam Yang Memperjuangkan Kebenaran dan Keadilan
Sek. Men, Sains Tahfiz ABIM Selangor


ABIM Selangor akan menubuhkan Institusi Pendidikannya sendiri menjelang 2012. Konsep pendidikan yang akan ditawarkan ialah Sekolah Menengah Sains Tahfiz ABIM Selangor. Sekolah tersebut akan dibina ditapak tanah yang telah diwakafkan oleh seorang dermawan dari Shah Alam.

Tanah seluas 5 ekar tersebut terletak di Batu 8 Sijangkang dan berhampiran dengan jalan utama Klang - Banting. Di dalam kompleks pendidikan tersebut juga akan ditubuhkan institusi pendidikan sepanjang hayat untuk 'warga emas' ala pesantren dan rumah rehab Darul Wardah.

Proses untuk pindahmilik telah pun berjalan dan hanya menunggu urusan pembayaran duti stem. Mesyuarat pertama komiti khas telah pun diadakan pada khamis lalu di Sekretariat ABIM Selangor dengan dihadiri oleh beberapa individu terpilih dan pewakaf tanah.

mesyuarat kedua akan diadakan beberapa minggu lagi untuk melihat beberapa perkembangan terkini. Mesyuarat telah bersetuju melantik Tuan Hj Muslimin Yaakop, mantan YDP ABIM Selangor untuk menerajui projek ini.

Marilah sama-sama kita berdoa semoga projek ini akan berjaya dan bakal menjadi mercu tanda ABIM Selangor di bumi bertuah ini. Kami amat memerlukan sumbangan idea, tenaga, masa dan material dari semua masyarakat Islam terutama dari kerabat dan keluarga besar jamaah kita ini.

Sebarang bantuan dan pertanyaan sila hubungi : Sekretariat ABIM Selangor atau hubungi Tn Hj Muslimin Yaakop atau Us Mohd Zawawi Mughni.

1 comments:

ABIM Mesir said...

Semoga berjaya dengan jayanya, Insya Allah..

Copyright © 2013 ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA (ABIM) SELANGOR