Gerakan Belia Islam Yang Memperjuangkan Kebenaran dan Keadilan
PROGRAM PENCEGAHAN GEJALA SOSIAL 1433H-2012


19 Rabiulakhhir 1433H, Shah Alam - Alhamdulillah, ABIM Selangor telah selamat dengan jayanya meganjurkan Program Pencegahan Gejala Sosial bersempena Sambutan ABIM Selangor 40 tahun di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Shah Alam. Ia merupakan penganjuran program BMG dan ATT bagi peringkat negeri Selangor Darul Ehsan.

Seramai lebih dari 350 orang peserta lelaki dan perempuan yang telah menyertai program sehari ini. Aktiviti dijalankan dengan dibantu oleh fasilitator-fasilitator serta ajk ABIM Selangor telah mendapat sambutan yang menggalakkan. Pendaftaran bermula awal jam 8.00 pagi dan sesi taklimat rasminya bermula jam 9.00 pagi.

Penyertaan juga dibantu hasil kerjasama pihak masjid dengan program Daurah Penghayatan Islam. Kehadiran peserta yang memberangsangkan mendorong fasilitator untuk lebih bersemangat dan menjalankan tugas mereka dengan berkesan. Peserta dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu lelaki dan perempuan yang mana, peserta lelaki mengikut Program Aku Teruna Terhebat (ATT) dan yang perempuan mengikuti Program Bahagia Menjadi Gadis (BMG).

Aktiviti keseluruhannya tamat pada jam 4.40 petang (solat Asar berjemaah) yang sebelum itu diberikan amanat oleh YDP ABIM Selangor kepada peserta-peserta yang hadir. Atas komitmen semua pihak kami di ABIM Selangor mengucapkan jutaan terima kasih kepada agensi-agensi ABIM, ABIM Daerah, masjid-masjid serta mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan program ini. Insya-Allah, program ini akan menyusul lagi di mana-mana masjid yang berminat. Terima kasih.

Sesi Taklimat Umum

Peserta ATT

Setiausaha ABIM Selangor sedang memberikan tazkirah Zohor

Wakil peserta dari Hospital Al-Islam

Wakil peserta dari Sungai Merab

Wakil peserta dari Kuala Langat

Wakil peserta dari Masjid An-Naim, Jalan Kebun


12 Mac 2012

0 comments:

Copyright © 2013 ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA (ABIM) SELANGOR