Gerakan Belia Islam Yang Memperjuangkan Kebenaran dan Keadilan
Catatan Program Penghayatan Islami SAMTTAJProgram Penghayatan Islami di Sekolah Agama Menengah Tinggi Tengku Ampuan Jemaah Shah Alam dijalankan pada 10 dan 11 Julai 2009. Program yang menggabungkan 2 agensi iaitu ABIM Selangor dan PEPIAS telah berhadapan dengan bilangan pelajar seramai lebih dari 140 orang pelajar. Mereka terdiri daripada pelajar-pelajar luar atau pelajar yang tidak tinggal di asarama. Objektif utama program ini ialah untuk memberikan pendedahan dan pengalaman kepada pelajar ini merasai pengalaman tinggal di asrama.

Antara cadangan dan pandangan peserta selepas tamat program ini adalah sebahagian mereka mengharapkan agar ia dijalankan dengan masa yang lebih panjang serta diadakan diluar dari kawasan sekolah. Terdapat juga pandangan dan kritikan yang sepatutnya diberikan keutamaan khususnya dari segi kemahiran fasilitator adik-adik di PEPIAS, penampilan diri fasilitator PEPIAS serta penyusunan modul oleh pihak ABIM Selangor sendiri.

Bagi mana-mana pihak sekolah yang berminat untuk mendapatkan khidmat kami di ABIM bagi menjalankan program ini, boleh dapatkan kertas cadangannya dipautan Kertas Kerja Cadangan Program kami atau hubungi Saudara Kamarul Azami bin Mohd Zaini ditalian 012-689 1738.

Sekian, terima kasih.

0 comments:

Copyright © 2013 ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA (ABIM) SELANGOR