Gerakan Belia Islam Yang Memperjuangkan Kebenaran dan Keadilan
Majlis Ihtifal Taski / Tahfiz Daerah - daerah


12 Oktober 2006 - Majlis Ihtifal Taski dan Tahfiz ABIM diadakan di daerah-daerah seluruh Selangor. ABIM Serdang mengadakan Majlis Ihtifal Taski dan Tahfiz ABIM serta Jamuan Aidilfitri dari 8.00 pagi hingga 2.00 petang bertempat di Institut Pertanian Serdang. Seramai 500 hadirin membanjiri dewan besar terdiri daripada para pelajar, guru, pengurusan, pemimpin, jemputan, ibubapa/penjaga dan masyarakat sekitar. Majlis dirasmikan oleh Sdr. Ahmad Saparudin Yusup, Bendahari ABIM Pusat. Penyampaian hadiah dan persembahan melibatkan para pelajar institusi-institusi berikut:-
# Taski Saidatina Hajar
# Taski al-Furqaan
# Taski Saidatina Fatimah Sri Serdang
# Taski Saidatina Fatimah Bukit Belimbing
# Taski Seri Hikmah, Sg. Ramal
# Tahfiz al-Furqaan
# Tahfiz al-Firdaus

ABIM Sepang mengadakan Majlis Ihtifal Taski dan Tahfiz ABIM di Dewan Dato' Syarif Jajang. Seramai 200 haridin menyaksikan penyampaian hadiah dan persembahan pelajar. Majlis dirasmikan oleh Sdr. Mohd Zawawi Ahmad Mughni, Setiausaha ABIM Selangor. ABIM Bangi mengadakan Majlis Ihtifal Tahfiz di Institut Latihan Keselamatan Sosial KWSP (ESSET).

Pada minggu hadapan, ABIM Bangi akan mengadakan Majlis Ihtifal Taski yang akan dirasmikan oleh Sdri. Hazlina Abdul Razak, Ketua HELWA ABIM Selangor. ABIM Klang akan mengadakan Majlis Ihtifal Taski dan Tahfiz Pusat Pendidikan ABIM Klang, Meru.

0 comments:

Copyright © 2013 ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA (ABIM) SELANGOR