Gerakan Belia Islam Yang Memperjuangkan Kebenaran dan Keadilan
KEM KEMBARA AL-MUQARRABIN- RAPATKAN ABIM DAN UMMAT


BANTING- Kem Kembara Al-Muqarabbin sempena Bulan Dakwah Negeri Selangor 1430H/2009M telah dijalankan pada 21-22 Mac 2009 di Kem Bina Taqwa , Bukit Changgang.
ABIM Negeri Selangor telah diamanahkan untuk mengisi program ini dengan modul yang bersesuaian dengan belia remaja kini. Serama 77 orang peserta daripada sekolah menengah seluruh Kuala Langat seperti SMK Bukit Changgang, SMK Bandar Banting, SMK Sijangkang Jaya, Maahad Mujahiddin, Maahad Ihya Al-Muhammadi dan banyak lagi.
Seramai 11 orang tenaga penggerak daripada ABIM yang diketuai oleh Sdr Khairudin bin Abas , Pen. Setiausaha ABIM Negeri Selangor merangkap YDP ABIM Kuala Langat dibantu oleh Sdr Radin Mohd Imaduddin, Exco Pendidikan dan Latihan ABIM Kuala Langat serta Sdr Mohd Hafiz Abd Bar sebagai Ketua Fasilitator. Seramai 8 Fasilitator daripada PEPIAS dan Unit Syabab ABIM Daerah Kuala Langat.
Program ini bertujuan untuk mendekatkan belia remaja dengan kehidupan yang lebih baik menurut landasan islam dan mendekatkan dirir kepada Allah Taala. Di smping menggilap potensi diri muslim di dalam diri remaja terlibat.
Penyelaras program daripada JAIS, Ustaz Kamal Ariffin berharap kerjasama dengan NGO Islam terutama ABIM ini dapat diteruskan terutama dalam program yang akan datang. Program ini ditutup dengan rasminya oleh AF Ustaz Abd Rahman Hassani , Pegawai Tadbir Agama

2 comments:

To Visit My said...

your blog is so good......

@pe@ce said...

Alhamdulillah, ramai peserta Kem Al-Muqarabin memberi feed back yang positif tentang kem ni & diorang minta kem seperti ini diadakan lagi....... hehehehe......

Copyright © 2013 ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA (ABIM) SELANGOR